Συχνές Ερωτήσεις – FAQ

 60,171 Faq Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Μέσα από αυτή την ενότητα έχουμε κάνει μία προσπάθεια να συγκεντρώσουμε απορίες που συνήθως έχετε όταν επικοινωνείτε μαζί μας. 

Αν η απορία σας δεν συμπεριλαμβάνεται στις παρακάτω τότε επικοινωνήστε μαζί μας με όποιον τρόπο επικοινωνίας επιθυμείτε. 

 

 

✒️ Τι σημαίνει Fokal;  

 Η Φωτογραφική(F) Ομάδα(O) Καλλιτεχνείου(KAL) έχει σχηματιστεί από το 2012 και αποτελεί την φωτογραφική ομάδα του Καλλιτεχνείου. Οι δράσεις μας ως ομάδα είναι τα σεμινάρια φωτογραφίας, workshosps , εξορμήσεις , ταξίδια και εκθέσεις. Οι άνθρωποι που την περικλείουν κάνουν προσπάθεια κάθε χρόνο τα σεμινάρια να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και να εξελίσσονται λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των συμμετεχόντων αλλά και την φωτογραφική εξέλιξη. 

 

✒️ Χρειάζεται να έχω κάποια εμπειρία για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια;

Το τμήμα των αρχάριων ξεκινάει από το μηδέν! Θα μάθουμε από το πως κρατάμε την φωτογραφική μηχανή μέχρι να φωτογραφίζουμε σωστά πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας!

 

✒️ Χρειάζεται να έχω φωτογραφική μηχανή για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια ή μπορώ και με το κινητό;

Σε κάθε κύκλο σεμιναρίων ξεκινάνε πολλά άτομα να παρακολουθούν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους dslr κάμερα. Στην συνέχεια συνήθως αποκτούν μία κάμερα ώστε να έχουν περισσότερη ευελιξία και εργονομία. Γενικά μπορείτε να ολοκληρώσετε τα σεμινάρια χωρίς φωτογραφική μηχανή, ωστόσο προτείνουμε την απόκτηση της ώστε να φωτογραφίζετε πιο συγκεντρωμένα μέσα από το σκόπευτρο. Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε φωτογραφική κάμερα ρωτήστε μας για να σας κατευθύνουμε.

 

✒️ Τα σεμινάρια είναι θεωρητικά;

Τα σεμινάρια έχουν θεωρητικό κομμάτι αλλά και πρακτικό. Η θεωρία προηγείται πάντα του πρακτικού μέρους που εκεί καλείστε να φωτογραφίσετε κάποιες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε όσα έχουμε πει στην αίθουσα. Ύστερα παραδίδεται ένα πλήθος από τις εικόνες ώστε να γίνει ανάλυση πάνω σε αυτές. Οπότε τα σεμινάρια είναι διαδραστικά 100% και εκτός του χρόνου που γίνεται το σεμινάριο στην αίθουσα θα χρειαστείτε επιπλέον χρόνο για να κάνετε τις πρακτικές ασκήσεις. ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι δύο με τέσσερις ώρες ανάλογα με τις ασκήσεις.

 

✒️ Άπο πόσα άτομα αποτελείται ένα τμήμα;

Το πλήθος των ατόμων ανά τμήμα είναι 15 κατά μέγιστο. 

 

✒️ Τα workshops αποτελούν κομμάτι της κύριας ύλης των σεμιναρίων;

Τα workshops είτε ολιγόωρα είτε πολυήμερα δεν αποτελούν κομμάτι της κύριας ύλης και έχουν σκοπό την εμβάθυνση στην ενότητα που αναφέρονται. Όλοι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια της Fokal έχουν έκπτωση 50%. 

 

✒️ Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας. Ποιον κύκλο να επιλέξω.

Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να μιλήσουμε τηλεφωνικά και να δούμε πόσο καλά έχουμε εμπεδώσει και δουλέψει κάποια πράγματα που είναι μέσα στην ύλη του πρώτου κύκλου. Ανάλογα μετά θα επιλέξουμε τον κατάλληλο κύκλο για εσένα. 

 

✒️ Μετά την ολοκλήρωση των τριών κύκλων των σεμιναρίων λέμε αντίο; 

Φυσικά και δεν λέμε αντίο καθώς έχουμε γίνει μία δυνατή ομάδα. Οπότε έχουμε συνέχεια για όλα τα επόμενα χρόνια με την Fokal team που αποτελείται από τους απόφοιτους που έχουν ολοκληρώσει τους τρείς κύκλους των σεμιναρίων. Οι δράσεις της Fokal team είναι τα ομαδικά project , φωτογραφικά ταξίδια και εκθέσεις αλλά και συζήτηση σχετικά με τα ατομικά projects.